> 2015 Yılında Geleceği Şekillendirecek Teknolojiler | Menİndir Menİndir - Full Tek Link Program İndir - Dosya İndir 2015 Yılında Geleceği Şekillendirecek Teknolojiler ~ Menİndir

2015 Yılında Geleceği Şekillendirecek Teknolojiler

-- --
Geleceğin Teknolojileri
Teknolojiyi izlemeye çalışmak bazen insanın başını döndürebiliyor. Son yıllarda başlayan pek çok teknolojik yenilik artık yavaş yavaş geleceği şekillendiriyor. Bunu görebilmek için başımız dönse de teknolojiyi izlemek gerekiyor. İşte 2015 yılında adından sıkça bahsedilecek teknolojiler…
Yapay Zeka
Yapay Zeka (Artifical Intelligent)’nın birçok tanımı var. Biz en kolay ve anlaşılabilir olanını seçelim; makinelere insanlar gibi düşünme, karar verme, karşılaştırma, analiz etme gibi birtakım fonksiyonların kazandırılmasına Ai (Artificial Intelligence) ya da dilimizde Yapay Zeka deniyor.
Yapay Zeka
Bu biriken büyük veriyi kontrol edecek olan makineler işte bu yapay zekaya sahip olacaklar. Verinin ne şekilde dolaşacağına ve bu veriden nasıl yararlanılacağına bu makineler karar verecek. Sadece yazılım olarak değil öğrenerek yeteneklerini geliştirebilen donanımlardan da söz ediyoruz burada.  Google’da bu tür bir proje yürütülüyor bile. 
Büyük Veri (Big Data) işin başına geçecek
Dünya üzerinde devamlı yer değiştiren verinin büyüklüğü o kadar baş döndürücü ki, bunu için “Big Data” yani büyük veri terimi kullanılıyor. Örnek isterseniz hemen verelim; dünya çapında 6 milyar mobil abone var. 1.1 milyar Facebook kullanıcısı bireyler paylaşıyor ve her gün atılan ortalama 400 milyon tweet bulunuyor. 
Big data
Dünyadaki mevcut verinin yüzde 90′ı son iki yılda oluştu. Akıllı telefonlar ile veri alışverişi de her geçen saniye daha da büyümeye devam ediyor. 2016 yılında toplam internet trafiğinin yüzde 61′i kablosuz cihazlardan, geri kalanı ise kablolu olanlardan sağlanacağı hesaplanıyor. Online dünyadaki dijital içerik 2012 yılında 2.7 zettabayt iken, bu rakamın 2016 yılında 7.9 zettabayta ulaşacağıkaçınılmaz görünüyor. 
Zettabayt’ı şöyle tarif edelim:
1000 MEGABYTE = 1 GIGABYTE
1000 GIGABYTE = 1 TERABYTE (Ev PC kapastesi)
1000 TERABYTE = 1 PETABYTE
1000 PETABYTE = 1 EXABYTE
1000 EXABYTE = 1 ZETTABYTE
Bu noktada anlıyoruz ki artık dünyanın kontrolü, bu veriyi kontrol edebilenlerin elinde olacak. Bunu kontrol edebilmek için gerekli araçlar ise bunun nasıl kullanılacağına karar verecek olan süper bilgisayarlar. Bu tip makineler üzerinde Intel ve IBM çoktan çalışmaya başladı bile. 
Robotlar artık aramızdalar
Bilim kurgu filmlerindeki robotlara daha yıllar var. Hiçbir evde bir C3PO gibi bir insanımsı robot göremeyeceğiz henüz. Öte yandan her alanda robotların bir şekilde endüstri ve üretimde büyük payı var.  Artık dünyanın pek çok elektronik cihaz üretim bantlarında en ince işleri robotlar yapıyor. 2015 yılında bunun daha fazla olacağı öngörülüyor. Özellikle üretimde robot gücünün kullanılması sınırsız vardiya demek. Bu da üretimin hızla artmasına ve karın yükselmesine yol açacak. 205 yılında bu durum yüksek oranda işsizliği de beraberinde getirecek.
Robot Teknolojisi
Bu konuda Amazon şu anda oldukça yaratıcı çözümler üretiyor. Raflardan ürün toplayan, bunu robot arabalara yükleyen robot kollar. Ya da kutulama yapabilen ve kategoriye göre kutuları düzenleyebilenrobot mekanikler Amazon’un hali hazırda kullandığı teknolojiler. 
Her yıl robo-mekanik gelişmeler yaşandı. Ancak 2015 yılı onu gösteriyor ki beklentilerin üzerinde gelişmeler yaşanacak. 
Nanotek bilimin önlenemez yükselişi
Tıp alanında nano teknolojiler son derece olumlu sonuçlar veriyor. DNA haritası çıkarıldığından beridir “Nanotek” birçok tıp atılımı da yaşandı. Nano kafes sayesinde kanseri hücreler müşahede altına alındı ve yayılması önlenerek tedavisi mümkün kılındı.
nano teknoloji
Çok yakında pek çok hastalığın iyileştirilmesinde ve sakatlığın giderilmesinde Nano teknolojik çözümler DNA seviyesinde uygulanabilecek hale geliyor. Tıp uzmanları bu çalışmaların meyvelerini2015 yılında toplamayı düşünüyorlar.
Esnek yüzeylere ekran teknolojisi
Bu icadın iPhone 6’nın bükülmesinden sonra çıktığını sanmayın. Yıllardır üzerinde çalışıyor ve bu konuda başı Samsung çekiyor. Güney Koreli iki dev firma Samsung ve LG konkav (içbükey) ekranları yarattıktan sonra işin ciddiyeti daha anlaşılır olmuştu.
Flexible ekran
Bu teknoloji çok yakında ceplerimize de girecek. Böylece telefonlarımızın üzerine oturduğumuzda belki içimizin “cız” etmesinden kurtulmuş olacağız. 2015 yılında esnek ekran teknolojisinin daha ucuzlayarak tüm tüketici kademelerine yayılacağı öngörülüyor. Bu durumda çok yakın bir gelecekte, esnek ekranların hemen her yerde kullanılması da mümkün olacak. 
Piller ve kablolardan kutuluyor muyuz yoksa?
Teknoloji geliştikçe enerji ihtiyacı da büyüyor. Gelişmiş akıllı telefonlarımız birer pil canavarı olmadılar mı? 2015 yılında kimya endüstrisinden büyük bir müjde gelmesi muhtemel. “Sodyum temelli metal hidrat” tanımına lütfen kendinizi alıştırın, gelecek yıl çok duyacaksınız. Yeni bir pil teknolojisi tüm elektronik cihazların çehresini de değiştirecek.
Kablosuz teknoloji
Kabloyla şarj alışkanlığımız hala devam etse de, 2 yıldır bazı kablosuz şarj cihazları piyasadan bize göz kırpmaya başlamışlardı. Bu tarz şarj alışkanlığı 2015 yılında standart bir durum olacak. Hemen her şeyi, az önce bahsettiğimiz kimyasal gelimlerden sonra sıklıkla kullanacağız. 
2015 yılında olması beklenenler sadece bunlar değil elbette. Ancak üzerinde en çok durulanları sizin için derledik. Sizin de duyduğunuz bir şeyler varsa yorumlarda tartışabilir, bizime paylaşabilirsiniz. 
İleri
« Geri
Geri
İleri »

Sitemize Atılan Yorumlarda Argo Kelimelerin Bulunması Kesinlikle Yasaktır. Aksi Taktirde Doğacak Sorunlardan Site Yöneticilerimiz Sorunlu Değildir Ve Sitemiz Buna Teşvik Edilmeyecektir.!! ConversionConversion EmoticonEmoticon

Torrent Oyun İndir

[Torrent Oyun İndir][pmag2]